söndag 5 juni 2011

Sommar....

är det ju verkligen nu, så härligt, och långledigt hela familjen tillsammans, ännu bättre!!
Därför det är lite sparsamt med uppdateringar här, men här kommer det i allafall.
I torsdags kom mina föräldrar upp här, sen gick vi tillsammans Rödebylunken, en rejäl tipsrunda  runt här i byn, ja eller i skogen rättare sagt då vi först gick bort till Allivs där starten var, och sen tillbaka förbi vårt hus och så runt hela motocrossrundan i skogen och så var det avslutning vid scoutstugen inne i byn. Agnes cyklade hela rundan, trodde det skulle bli lite tjat om att hon inte orkade, och det blev det också, men så kom grannen med familj ifatt och där hade det tydligen varit samma tjat om han var trött, men så fort de såg varandra så gick det hur bra som helst att cykla rundan tillsammans.
Väl hemma så grillade vi  och tog det lugnt och barnen sprang i vattenspridaren!
Kvällen avslutades dock mindre skoj då Nellie hamnade i slagsmål men Smulan, en hund som bor på gatan brevid. De tåler inte varandra, och Smulan har flugit på Nellie två gånger innan, då har det inte blivit några skador, så nu när Smulan gick förbi såg Nellie sin chans till revansh, men det gick inte så bra. Smulan fick ett rejält tag om Nellies huvud och där satt hon fast, Jonas slet o drog men fick inte loss henne, sen kom två grannar och hjälpte till och tillslut fick de upp Smulans käkar och kunde sära på dem. Usch!!!
Som tur väl var blev det ingen skada på Smulan, och vi tittade igenom Nellie och det så inte så farligt ut, några hål där tänderna hade suttit, men de var ganska djupa så vi tyckte det var lika bra att åka till veterinären.
Så i fredags åkte jag dit, mamma o pappa var snälla och mötte upp där där att hjälpa till med Agnes o Algot, tack så mycket!!
O vilken tur jag åkte dit, hade tid halv tio, så hon tittade bara lite snabbt, sen sa hon att hon ville behålla henne där för att raka henne o titta lite närmare, så hon fick en lugnanade spruta, sen fick vi åka hem igen utan henne, sen var det bara att vänta på att de skulle ringa när hon var färdig.
Jag väntade o väntade, blev lite orolig när de inte ringde. Men vid halv fem fick vi hämta henne.
Det var lite mer än jag trodde sa veterinären när vi kom, å som Nellie såg ut, så svullen i hela huvudet och helt rakad och så satt det små rör, drän på tre olika ställe i huvudet, hon såg, och ser inte vacker ut.
Det var tydligen inflammerat under hela huden på huvudet, så skinnet sitter knappt fast där alls. Så nu är det en antibiotikakur i tio dagar som gäller och så en tratt och så får hon smärtstillande också. Det bara rinner ut var från de små rören.
Stackas lilla gumman!!

I fredags kom ju också lekstugan!!! En MASSA brädor är det, men det ska nog bli en lekstuga så småningom.
Så igår gjorde vi allt det tråkiga förarbetet, grävde bort gräs, lägga i singel, padda till det och få det helt rätt och så på med reglarna.
Idag har Jonas varit på tävling i Växjö hela dagen, så vi passade på att åka till mamma o pappa en sväng. Där hjälpte Agnes farfar att olja trädäcket och jag klippte lite gräs. Pappa "glömde" bara att säga till att gräsklipparen var självgående tills jag nästan var färdig, dåundrade han varför jag inte hade kopplat i den...tyckte den var lite trög men tänkte inte mer på det..men vad lätt det gick den sista biten.... Sen bjöds det på god pastasallad och glass med jordgubbar, och hallonkaka o kaffe. Tack för det, det smakade väldigt bra!
Så idag har det inte blivit något snickrat, jag har varit ute och oljat in reglarna bara.
Imorgon hoppas vi kunna komma en bra bit på stugan.

Lite bilder på hur långt vi kommit än så länge!
Jag lägger in två bilder på Nellie också, de är längst ner, er ni känsliga ska ni nog inte kika på dem, för hon ser inte vacker ut...
 Nu är allt gräs borta.
 Vi hade sån tur att grannen hade hyrt en padda precis denna dagen så vi lånade också den lite....
 det gäller att det blir plant
 reglarna på plats
 detta ska alltså bli en lekstuga
 lite lek ute på filten
 funderar, funderar på hur han ska göra med bygget....
Det kom även två andra paket i fredags, ett till Agnes och ett till Algot. Tack snälla farmor för de jättefina sakerna du gjort!!

2 kommentarer:

  1. Nellie lilla, vi lider med dej och tänker mycket på dej. Du fick en dålig 9-årsdag. Du får fira den när du har blivit bra.
    Agnes o Algot, ni säger väl till oss när det är inflyttningsfest i stugan,ni bjuder väl på saft o bullar då?? Eller sandkakor??
    kramar från mormor o morfar

    SvaraRadera
  2. Stackars lilla nellan!
    Lotta

    SvaraRadera